Gedetineerde ontsnapt uit gevangenis van Wortel via gat in celmuur

Foto: rr

Gedetineerde ontsnapt uit gevangenis van Wortel via gat in celmuur

Print
Hoogstraten - Twee gedetineerden uit de strafinrichting van Wortel (Hoogstraten) hebben vrijdagnacht een poging ondernomen om te ontsnappen. Eén van hen werd al meteen op het gevangenisterrein gevat. De man van Tunesische afkomst wist te ontkomen via een gat in zijn celmuur.

In totaal probeerden vannacht twee gevangenen te ontsnappen uit hun cel, maar één man kon nog worden onderschept binnen de gevangenismuren. De tweede man kon uit het gebouw ontkomen en is voortvluchtig. Er wordt met man en macht naar de ontsnapte gevangene gezocht.

Gevangene ontsnapt via gat in celmuur
"Het gaat om een man van Tunesische afkomst die sinds februari 2018 een celstraf van vijf jaar uitzit voor diefstal", zegt Kathleen Van De Vijver, woordvoerster van het Gevangeniswezen. "Via een gat in de muur van zijn cel heeft hij zich kunnen begeven op het terrein van de gevangenis. De omstandigheden waarin hij nadien alsnog de inrichting heeft kunnen ontvluchten, worden nog volop onderzocht."

Het gevangenisdomein van Wortel wordt afgesloten door hekken van vier meter hoog. In de gevangenis is plaats voor 295 gedetineerden. Er verblijven hoofdzakelijk mannen die veroordeeld zijn, en die een lange straf moeten uitzitten. Door de ontsnapping en het onderzoek ter plaatse is het bezoek in de gevangenis afgelast.

Op 20 december konden al vijf mannen ontsnappen uit de gevangenis van Turnhout, ook in de Kempen.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio