Halte Hopeloos: Ontdek of uw treinstation of bus- of tramhalte al een (slecht) rapport heeft gekregen?

Wat is de meest hopeloze trein-, tram- of bushalte van de provincie? Afgaande op het aantal rapporten die onze lezers instuurden, komt het treinstation Antwerpen-Zuid zeker in aanmerking.

joro

Enkele weken geleden lanceerde uw krant de actie Halte Hopeloos, waarin de krant van de lezer wil weten welke haltes niet voldoen. Op een interactieve kaart kan u alle tram- en bushaltes en treinstations terugvinden en er uw mening over geven op aspecten als communicatie, bereikbaarheid, veiligheid en comfort. Ruim tweeduizend lezers gaven al hun rapport over een halte of station.

Het station Antwerpen-Zuid ontlokt kennelijk heel wat ergernis bij de gebruikers. Met 81 reacties torent het boven alle andere haltes uit (in onderstaande kaart te merken aan de grote blauwe bol). De veel grotere en drukkere treinstations Antwerpen-Berchem (32) en Antwerpen-Centraal (13) kregen tot nu toe een pak minder rapporten met negatieve feedback.

(lees verder onder de map)

De grote blauwe bollen op onderstaande kaart zijn overwegend treinstations. De stad Antwerpen kleurt ook behoorlijk blauw, met als andere uitschieters de bus- en metrohaltes Astrid en Groenplaats. Verder weg van de stad Antwerpen, in de Kempen en de Mechelse regio, zien we nog heel veel rood. Dat betekent dat er aan de meeste haltes niets valt aan te merken, of dat de pendelaars zich nog de moeite moeten getroosten om er hun mening over te geven.

Tot en met woensdag 15 januari krijgt u nog de kans om uw halte of station een rapport te geven. Dat kan via www.gva.be/verkeerd.

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen

werfnieuws

factcheck mobiliteit

DE TEST

ERGENS ANDERS, BETER?