Werken passerelle: omleiding aangepast, maar toch blijven nog veel fietsers de trappen nemen

Print

Video: BFM

Antwerpen 2060 / Antwerpen -

De eerste brugdelen van de passerelle, de nieuwe wandelbrug aan Schijnpoort, zijn vrijdagochtend geplaatst. Nog heel het weekend wordt eraan gewerkt en dat zal al die tijd tot verkeershinder leiden. Maar niet alleen voor autobestuurders is er tijdelijk hinder. Fietsers kwamen een wel heel ongemakkelijk obstakel tegen op de omleiding. Hoewel de borden aan de omleiding aan Spoor Oost in de loop van de dag werden aangepast, bleven heel wat fietsers toch nog de trappen nemen.

Fietsers en voetgangers die het kruispunt willen oversteken worden omgeleid ten zuiden van het kruispunt en kunnen via de Noordersingel en Spoor Oost hun weg vervolgen. Die omleiding ging aanvankelijk oor een modderachtige zone en via een trap; niet evident voor mensen met bakfietsen of kleine kinderen achterop.

“Dat zijn aanduidingen waar ik niet aan uitkan”, reageert een vrouw vrijdagochtend aan ATV. “Dit is meer iets voor Sven Nys”, zei een ander met een kwinkslag.

In de loop van de dag werd de omleiding aangepast. Op de omleidingsborden aan de trappen, die Spoor Oost met de Noordersingel verbinden, staat enkel nog een symbooltje van een voetganger. Fietsers die op Spoor Oost rijden en richting concertzaal Trix moeten, worden met een apart pijl rechtdoor gewezen en moeten de site van Spoor Oost verder afrijden tot aan de in- en uitrit voor de wagens. Zoals te zien is op bovenstaand filmpje kiezen echter nog steeds heel wat fietsers voor de trappen (zie video boven).

LEES OOK. (+) Nieuwe wandelbrug aan Schijnpoort ligt er al: “Het gaat vlotter dan verhoopt”

Video: ATV

DE TEST