Fietsers moeten tijdens werken aan passerelle omleiding over trappen volgen: “Sven Nys zou dit kunnen”

De eerste brugdelen van de passerelle, de nieuwe wandelbrug aan Schijnpoort, zijn vrijdagochtend geplaatst. Nog heel het weekend wordt eraan gewerkt en dat zal al die tijd tot verkeershinder leiden. Maar niet alleen voor autobestuurders is er tijdelijk hinder. Fietsers kwamen een wel heel ongemakkelijk obstakel tegen op de omleiding.

ATV

Fietsers en voetgangers die het kruispunt willen oversteken worden omgeleid ten zuiden van het kruispunt en kunnen via de Noordersingel en Spoor Oost hun weg vervolgen. Maar die omleiding gaat onder andere door een modderachtige zone en via een trap; niet evident voor mensen met bakfietsen of kleine kinderen achterop.

“Dat zijn aanduiding waar ik niet aan uitkan”, reageert een vrouw aan ATV. “Dit is meer iets voor Sven Nys”, zegt een ander met een kwinkslag. “We weten dat het niet ideaal is”, zegt Van projectleider Bart Van Oevelen. “We zoeken nog voor vanavond een alternatieve omleiding.”

Nochtans zijn er alternatieven. Zo kunnen fietsers komende van de Schijnpoortweg richting concertzaal Trix, Spoor Oost verder afrijden tot aan de in- en uitrit voor de wagens.

LEES OOK. (+) Nieuwe wandelbrug aan Schijnpoort ligt er al: “Het gaat vlotter dan verhoopt”

MEER OVER Mobiliteit stad & rand

werfnieuws

factcheck mobiliteit

DE TEST

ERGENS ANDERS, BETER?