© Gemeente Mol

Gemeentebestuur dient klacht in voor vernieling fietspoorten: “Hier worden we moedeloos en boos van”

De gemeente Mol deelde donderdag op Facebook foto’s van enkele vernielde fietspoorten in Postel. Deze moeten recreatieve fietsers beschermen tegen verkeer. Onlangs werd er nog fors geïnvesteerd in de toeristische fietspaden. “Hier worden we moedeloos en héél boos van”, klinkt het.

javs

Vandalen hebben zich begin deze week uitgeleefd op de fietspoorten van de toeristische fietspaden in Postel, onder andere langs de Lommelseweg. Een van de poorten werd stuk gereden, een andere poort gingen ze te lijf met een kettingzaag. “Landbouwers en loonwerkers kunnen met hun tractoren en andere zware voertuigen perfect naast het fietspad rijden”, geeft het gemeentebestuur mee. “Elke weide of akker is volledig toegankelijk zonder over het fietspad te rijden.”

De poorten, die deel uitmaken van een recente investering van honderdduizenden euro’s in de vernieuwing van de toeristische fietspaden in Postel, worden zo snel mogelijk hersteld. De gemeente legt klacht neer bij de politie voor vluchtmisdrijf en vandalisme en vraagt eventuele getuigen om zich te melden. Iedereen die iets gezien heeft

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio