Kritiek op Nederlandse blogster die bont koopt, maar ze zet alle critici in hun hemd

Foto: Hollandse Hoogte / Anneke Janssen

Mode

Kritiek op Nederlandse blogster die bont koopt, maar ze zet alle critici in hun hemd

Print

Famke Louise zou afgelopen donderdag haar langverwachte kledinglijn ‘FL by Famke’ lanceren maar niets was minder waar. De Nederlandse zangeres maakte eigenlijk reclame voor haar nieuwe documentaire ‘Bont Girl’, waarin ze de wereld van de bontindustrie induikt.

Afgelopen week poseerde de Nederlandse naast een hoop bontjassen op Instagram. De reacties van haar fans bleven niet uit en die waren allesbehalve positief. Famke verwijderde de foto al snel en biechtte de waarheid op: de foto verwijst naar een documentaire van Videoland waarin ze als vertegenwoordiger van haar fictieve modemerk op reis gaat naar China. Zo zal ze onder meer tonen hoeveel dieren lijden onder de bontproductie.

Dit bericht bekijken op Instagram

Bedankt hè!

Een bericht gedeeld door Famke Louise (@famkelouise_) op

Tijdens de voorstelling van haar kledingmerk op donderdag werd alles heel duidelijk. De zangeres verscheen in een bontjas op het podium en werd meteen met rode verf besmeurd door een activist. Twee seconden later begon de documentaire af te spelen.

Famke maakte in 2018 een opmerkelijke transformatie door. De zangeres stond erom bekend om vaak bont te dragen en kreeg van de Nederlandse dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren zelfs de titel ‘Dom Bontje’. Famke trok op onderzoek uit en ging al gauw in zee met de organisatie. Ze hoopt ook dat er door de documentaire minder mensen bont gaan dragen.

Een kleine teleurstelling voor haar fans: de kledingcollectie komt er vooralsnog niet.

NIET TE MISSEN