Van Overtveldt neemt na amper jaar ontslag uit gemeenteraad

Johan Van Overtveldt. Foto: BELGA

Van Overtveldt neemt na amper jaar ontslag uit gemeenteraad

Print
Mechelen / Kapellen -

Europees Parlementslid Johan Van Overtveldt (N-VA) neemt na amper een jaar ontslag uit de gemeenteraad van Mechelen. Daar bleef hij ook veel afwezig. Kerstin Hopf volgt hem op. Van Overtveldt verhuist meteen ook terug naar Kapellen.

Johan Van Overtveldt werd in 2018 vanop de lijstduwersplaats verkozen als N-VA-gemeenteraadslid voor Mechelen. In mei raakte de ex-minister van Financiën opnieuw verkozen in het Europees Parlement. De combinatie van beide functies is volgens hem niet haalbaar. “Sinds ik verkozen werd als Europees Parlementslid merkte ik al dat de combinatie met het lokale mandaat een uitdaging zou worden. Ik heb het even de tijd gegeven, maar kan nu niet anders dan vaststellen dat mijn functie als voorzitter van de Commissie Begroting in het Europees Parlement al mijn tijd en energie vraagt. Ik kan de Mechelse kiezer onmogelijk nog naar behoren vertegenwoordigen”, zegt hij.

Van Overtveldt verhuist meteen ook terug naar Kapellen. De ex-minister trok voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 naar de Dijlestad. Zijn partijgenote Kerstin Hopf (46) volgt hem op als gemeenteraadslid om mee oppositie te voeren. Zij was tijdens de vorige bestuursperiode ook al gemeenteraadslid. “Na een jaar vanop de zijlijn het huidig bestuur geobserveerd te hebben, lijkt het me dat er genoeg uitdaging is op het gebied van lokale economie, mobiliteit en veiligheid. Dit zijn thema’s waar ik op zal inzetten”, zegt ze. Van Overtveldt is niet de eerste die de gemeenteraad vaarwel zegt. Eerder gingen ook Wim Soons (CD&V) en Caroline Gennez (sp.a) hem al voor. 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio