DISCUSSIE. Ponton zet kwaad bloed bij Quinten Hermans: wat vind jij van deze passage op het BK veldrijden?

Print

De passage van 270 meter op een ponton over de Schelde is de eyecatcher op het parcours van het Belgisch kampioenschap veldrijden in Antwerpen. De renners mochten er tijdens de verkenning woensdag nog niet op, maar vinden de passage best wel eens kunnen. Quinten Hermans, die nog niet verkende, heeft daar echter een andere mening over.

COMMENTAAR. Het ponton op de Schelde is nu al dé vedette van het BK: eindelijk een parcoursbouwer die het begrepen heeft

“Dat ponton vind ik een belachelijke ingreep”, zegt de Limburger van Tormans CX. “Je voelt aan je ellebogen dat die constructie daar puur om het geld ligt (een vipticket aan boord van de Blue Rhapsody kost 250 euro, red.). Dit voelt niet meer aan als veldrijden, het lijkt meer op het Nederlandse amusementsprogramma ‘Te land, ter zee en in de lucht’. De Scheldecross had zo’n aanpassing niet nodig.”

“Na de keuring lees ik dat de wielerbond spreekt van een BK-waardig parcours. De bond zou zulke plannen net moeten afremmen. Wij zijn toch geen aapjes die circustrucjes moeten opvoeren? Ik vind dat we als renners in opstand moeten komen tegen dit soort praktijken. Zondag liggen er duikers in het water mocht er iets mislopen. Te belachelijk voor woorden.”

Wat vind jij van het ponton op het BK veldrijden? Een goede ingreep of ben jij het eens met Quinten Hermans?

Discussieer mee via onderstaand formulier. Een aantal reacties wordt zaterdag gebundeld in Gazet van Antwerpen.

Meer sportnieuws