Kinderen zijn voor een dag echte student op Campus De Nayer

Foto: Gil Plaquet

Kinderen zijn voor een dag echte student op Campus De Nayer

Print
Sint-Katelijne-Waver -

De Kinderuniversiteit van de KU Leuven strijkt op zaterdag 11 januari voor het eerst neer op Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver. Kinderen tussen 8 en 13 jaar krijgen er de kans om zich al een keer een echte student te voelen.

De KU Leuven organiseert de Kinderuniversiteiten al vijftien jaar, maar zaterdag komt het concept voor het eerst naar Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver. Kinderen tussen 8 en 13 jaar krijgen die dag les van echte professoren in een grote aula. Daarnaast staan ook verschillende uitdagende workshops op het programma.

Tijdens de colleges op De Nayer leren de jongeren onder andere over slimme computers en nieuwe lastechnieken, gaan ze aan de slag met het DNA van een kiwi, ontwerpen ze een brug van spaghetti of bouwen ze een robot die zelfstandig kan tekenen. ’s Middags kunnen ze net als een echte student lunchen in het studentenrestaurant van de campus.

De Kinderuniversiteit vindt plaats tussen 9.30 en 17u. Vooraf inschrijven is verplicht en kan via de website. Voor de ouders wordt een apart programma voorzien.

https://www.kuleuven.be/kinderuniversiteit/

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio