© Isopix

Chef sterrenrestaurant Noma stopt er even mee

Sterrenchef René Redzepi, die in de keuken staat van het wereldvermaarde Deense restaurant Noma, stopt even met werken. De chef wil meer tijd doorbrengen met zijn vrouw en hun drie kinderen.

vwh

René Redzepi knijpt er drie maanden tussenuit en gaat onder meer door Japan reizen met zijn familie. Hij is niet de enige die recht heeft op een lange vakantie. De medewerkers mogen van hem ook twaalf weken vrij nemen, eenmaal ze een bepaalde tijd in dienst zijn.

“Het blijkt dat levensveranderende magie kan gebeuren als je jezelf durft over te geven en het vertrouwen kan hebben in goede mensen”, schrijft hij op zijn Instagrampagina. Redzepi zal tot eind maart niet in Noma te bespeuren zijn. Tot zijn terugkomst zal hoofdchef Benjamin Ing alles in smakelijke banen leiden. “Kort voor mijn vertrek hebben we een nieuw zeevruchtenmenu klaargemaakt. Het is het beste wat we ooit hebben gehad”, verzekert hij aan de fans.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In het bericht blikt hij ook terug op zijn tot nu toe rijkelijk gevulde carrière. “Nu we de jaren 20 ingaan, denk ik na over het voorbije decennium. Er zijn zoveel goede en slechte dingen gebeurd in de periode, dat die tien jaar aanvoelen als een heel leven”, schrijft de 42-jarige kok. Hij refereert daarmee onder meer naar het jaar 2010, het eerste jaar dat Noma tot het beste restaurant ter wereld werd verkozen, de crisisperiode nadat 63 mensen ziek werden van slechte mosselen, de moeilijke periode na het overleiden van zijn vader, een pop-up avontuur in Mexico en de uitbreiding van zijn gezin tot drie kinderen.

NIET TE MISSEN