Fietstunnel onder R6 feestelijk geopend

Onder de R6 in Mechelen opende woensdag een gloednieuwe fietstunnel, die de Mezenstraat met de Irisstraat verbindt. Hierdoor kunnen fietsers op de Antwerpsesteenweg nu veilig de R6 oversteken, ver weg van de werf voor de bouw van de fly-over op het kruispunt.

(svds)

Fietsers op de Antwerpsesteenweg kunnen de R6 vanaf nu niet langer oversteken aan het kruispunt. Ze moeten voortaan een omleiding volgen via de Karekietstraat en de Mezenstraat. Die omleiding brengt hen bij een gloednieuwe fietstunnel onder de R6. Aan de andere zijde brengt een tijdelijk fietspad de fietsers via de Irisstraat opnieuw op de Antwerpsesteenweg.

“Op termijn is deze fietstunnel een belangrijke schakel in de toekomstige fietsas tussen Mechelen en Sint-Katelijne-Waver”, zegt Jef Schoenmaekers van het Agentschap Wegen & Verkeer (AWV). “Op dit moment is hij al een veilig alternatief voor wie de R6, waar momenteel hard gewerkt wordt aan de fly-over, wil kruisen. De tunnel is zes meter breed, vijftig meter lang en volledig verlicht. De vorm heeft hetzelfde ontwerp als de fly-overs. Zo past de tunnel in het geheel.”

De nieuwe fietstunnel werd woensdag feestelijk geopend. Fietsers konden onder andere genieten van een hapje en een drankje en er was ook heel wat randanimatie. Wie dat wenste, kon zijn of haar fiets ook onder handen laten nemen in een soort pitstop.

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio