Seksrobot eerst “ongepast” op beurs, nu het populair

Het Amerikaanse bedrijf Lora DiCarlo is gespecialiseerd in seksspeeltjes voor dames en won met de Osé-vibrator een belangrijke prijs. Ondanks de populariteit was het merk en het gamma vorig jaar geweerd van de elektronicabeurs Consumer Electronics Show (CES) in Los Angeles wegens ‘ongepast’. Nu is het bedrijfje wél weer welkom.

vwh

Wat voorafging: in 2018 won Lora Dicarlo, dat micro-robotica verwerkt seksspeeltjes, met de zogenaamde Osé-vibrator de Innovation Award. Die prijs wordt uitgereikt aan de beste robots op de beurs. Ironisch genoeg werd die award later weer ingetrokken door het Consumer Technology Association (CTA), de organisatie achter de beurs.

Welles-nietes

De reden? Het speeltje te ongepast zou zijn om op de beurs gepresenteerd te worden. Om het imago niet te schaden, was het bedrijf daarom niet welkom op de editie in 2019. Kleine kanttekening: de voorgaande jaren waren naast dit merk nog andere bedrijven welkom met hun collectie erotisch speelgoed.

Oprichtster van het merk Lora Haddock was niet te spreken over de beslissing en noemde de organisatie van de CES seksistisch omdat de vrouwelijke seksualiteit in de kiem wordt gesmoord. Ze vond het ook niet consequent dat de regels schijnbaar anders zijn per bedrijf. Na de commotie werden opnieuw een beslissing gevormd van de organisatie: seksspeeltjes worden wél weer toegelaten.

Toch weer welkom

Om een lang verhaal kort te maken: de Osé-vibrator, die orale en manuele bevrediging simuleert met het doel de clitoris en de G-spot te stimuleren voor intensere orgasmes, was in november op de beurs te vinden. Het speeltje is sindsdien erg populair en al 10.000 keer verkocht. Nu kun je het via de webshop bestellen om straks aan jouw collectie toe te voegen worden voor omgerekend 260 euro. Twee nieuwe seksspeeltjes van het merk, de Onda en de Baci, die respectievelijk focussen op de G-spot en de clitoris, worden in maart aan het gamma toegevoegd.

NIET TE MISSEN