Het parcours ligt vast: zo loopt u de eerste Antwerp Night Marathon

Het Centraal Station, de Boerentoren, het Mas en het Havenhuis, de deelnemers van de eerste Antwerp Night Marathon in september passeren alle grote landmarks in de stad. Het parcours ligt volledig op rechteroever.

Rebecca Van Remoortere

Het parcours van de Antwerp Night Marathon is afgeklopt. De deelnemers lopen volledig door de binnenstad en passeren met Antwerpen, Hoboken, Berchem en Borgerhout vier districten. De lopers vertrekken op de Vlaamse Kaai en lopen dan eerst richting de olympische wijk op het Kiel.

Via de Bolivartunnel onder het Vlinderpaleis gaat het opnieuw noordwaarts. De deelnemers gaan langs het Centraal Station, de Boerentoren, het MAS en het Havenhuis. De laatste lus van het parcours loopt via het Havenhuis langs de Schelde tot op de Grote Markt en zo in rechte lijn naar de finish aan het evenementenplein aan de Scheldekaaien Sint-Andries. Ook de halve marathon blijft in het hart van de stad, in de zone tussen Vlinderpaleis en Havenhuis. De vorm van het parcours in de binnenstad maakt het voor de toeschouwers heel makkelijk om de lopers meermaals in actie te zien.

28 nationaliteiten

De marathon start om 19 uur bij ondergaande zon. “De Port of Antwerp Night Marathon bundelt het rijke erfgoed van onze stad in een prachtig parcours”, zegt burgemeester Bart De Wever. “Alle deelnemers en toeschouwers krijgen daardoor een unieke kans om met ondergaande zon de Antwerpse geschiedenis letterlijk te doorlopen. Ik kijk er alvast erg naar uit om dat mee te ervaren.”

Ruim acht manden voor de start is de Marathon, de Half Marathon en Relay of aflossing goed voor drieduizend inschrijvingen. Ruim 20% van de deelnemers komt uit het buitenland en er schreven al deelnemers uit 28 verschillende landen zich in.

MEER OVER Antwerp 10 Miles