Ammoniaklek bij IJsboerke: situatie onder controle

Foto: bvdl

Ammoniaklek bij IJsboerke: situatie onder controle

Print
Kasterlee -

Bij het bedrijf IJsboerke in Tielen (Kasterlee) is woensdagochtend een ammoniaklek ontstaan in een van de productieruimten. De productie lag sowieso stil. De gemeente vroeg buren wel om preventief ramen en deuren dicht te houden.

De brandweer van de zone Taxandria rukte woensdag om 7 uur uit naar roomijsfabrikant IJsboerke op de Gierlebaan in Tielen. In een productieruimte achteraan het bedrijf was er dinsdagnacht een ammoniaklek ontstaan.

“Het lek is opgemerkt door enkele medewerkers die vanochtend ter plaatse kwamen”, vertelt Pascal Janssen, preventieadviseur van Glacio-IJsboerke. “Omdat de productie momenteel stil ligt waren er geen productiemedewerkers aanwezig. Het lek was vrij beperkt en is gedicht. Er was enkel sprake van mogelijk wat geurhinder. We onderzoeken verder hoe dit is kunnen gebeuren.”

Brandweerlieden van zowel de korpsen van Kasterlee, Turnhout, Hoogstraten en Merksplas kwamen ter plaatse. Volgens het bedrijf en de hulpdiensten was er geen gevaar voor de gezondheid van de medewerkers op het bedrijf, de omwonenden of het personeel van de omliggende kmo’s in de Kemelbeekstraat. De gemeente Kasterlee verspreidde via de sociale media wel een oproep aan de bewoners en de bedrijven van de Prijstraat en de Kemelbeekstraat om preventief ramen en deuren gesloten te houden.

“Normaal gezien draait de productie hier 24 uur aan een stuk. Als dat het geval zou geweest zijn, zou het lek veel vlugger zijn opgemerkt”, legt Pascal Janssen uit. “De bedienden in het kantoorgebouw vooraan konden ook gewoon aan de slag gaan. Volgende week gaat de productie, zoals was voorzien, weer gewoon van start.”

Ammoniaklek bij IJsboerke: situatie onder controle
Foto: bvdl
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio