Hoog bezoek voor Antwerp Giants in  Champions League: topper AEK Athene in Lotto Arena

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Hoog bezoek voor Antwerp Giants in Champions League: topper AEK Athene in Lotto Arena

Print

Vanavond (20 uur) is er met AEK Athene, winnaar van de Champions League in 2018, hoog bezoek in de Lotto Arena. Antwerp Giants droomt tegen de Griekse topper van een stunt en wil zich herpakken in het kampioenbal. De wedstrijd is live op Eleven Sports.

De tiende speeldag van de Champions League brengt een leuke affiche voor het Belgische basketbal. Antwerp Giants is gastheer voor AEK Athene. Een grote naam in het Europese basketbal met naast 8 Griekse titels en drie Griekse bekers ook drie Europese clubtitels in de prijzenkast. In poule B prijkt het met 7 op 9 aan de leiding en is kwalificatie voor de 1/8ste finales geen probleem.

“AEK is een kanshebber om na 2018 weer de Champions League te winnen. En ze zijn in vorm. Ze wonnen zondag nog de derby van Panathinaikos Athene. Die spelen in de Euroleague, de zeg maar sterkste Europese clubcompetitie. Overloop de namen: Mario Chalmers, Keith Langford, Marcus Slaughter, Howard Sant-Roos, Kendrick Ray en Jonas Macilius! Willen we stunten zullen we met een Europese topprestatie moeten uitpakken,” aldus coach Christophe Beghin.

In eigen land loopt het perfect voor de Giants met een co-leidersplaats in de EuroMillions League en een stek in de halve finale van de Belgische Cup. Europees staan de Sinjoren met 2 op 9 zevende en is plaats in de top 4 en de 1/8ste finales met nog vijf speeldagen bijna niet meer aan de orde. Of de Giants moeten evanavond met een stunt uitpakken én volgende week in het Duitse Rasta Vechta bevestigen...

Na twee wedstrijden in de Belgische competitie debuteert de nieuwe Amerikaanse shooting guard Stephaun Branch nu ook Europees bij Antwerp Giants. Zijn landgenoot Vic Sanders (knie) is nog enkele weken out.

Meer basketbal