Oorlog tussen Kempense tuincentra: Pelckmans moet geen schadeclaim betalen

Foto: BERT DE DEKEN

Oorlog tussen Kempense tuincentra: Pelckmans moet geen schadeclaim betalen

Print
Turnhout -

De rechtbank van Turnhout heeft dinsdag beslist dat Tuincentrum Pelckmans geen schadeclaim van meer dan 1 miljoen euro moet betalen aan concurrenten tuincentra Marechal uit Turnhout en Intratuin uit Olen.

LEES OOK. Oorlog tussen Kempense tuincentra luwt niet: concurrenten Pelckmans eisen ruim 1 miljoen euro schadevergoeding

De zaak is het gevolg van een veroordeling die Pelckmans in 2010 opliep. Concurrenten Maréchal uit Turnhout en Intratuin uit Olen vonden het niet fair dat zaakvoerder Jan Pelckmans in 1977 een tuincentrum in het Heiseneinde in Merksplas had geopend en dat het bedrijf zonevreemd was. De partijen dienden een klacht in wegens oneerlijke concurrentie. In 2010 werd Pelckmans veroordeeld, maar de vestiging in Merksplas sloot al een jaar eerder en verhuisde naar de Parklaan in Turnhout. Het einde van de strijd was nog niet gestreden, want de familie Pelckmans diende nadien klacht in tegen alle Kempense tuincentra waar ze inbreuken vermoedde.

De rechtbank sprak dinsdag een vonnis uit over de jarenlange vete en verklaarde de schadevergoedingen die de twee burgerlijke partijen gevorderd hadden onontvankelijk bij gebrek aan rechtmatig belang. De twee burgerlijke partijen moeten nu elk de helft van de hoge kosten van de vorderingen en deskundigenonderzoek betalen.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio