Peter Wouters (N-VA) wordt nieuwe sportschepen: “Ik heb niet de meest sportieve uitstraling, maar ik werk eraan”

Print

Video: ATV

Antwerpen / Deurne -

Ludo Van Campenhout is niet langer schepen van Sport, Diamant en Markten & Foren in Antwerpen. Zijn alcoholprobleem dwingt hem om de politiek vaarwel te zeggen. Daags na de aankondiging van zijn vertrek stelde zijn partij N-VA op een persconferentie zijn opvolger voor, Peter Wouters (52) uit Deurne. “We bedanken Ludo voor alles wat hij voor de stad heeft betekend. De partij zal hem nooit laten vallen”, zo bedankte Antwerps N-VA-voorzitter Fons Duchateau Ludo Van Campenhout.

De naam van zijn opvolger klonk verrassend en ook weer niet. Peter Wouters raakte begin 2013 bekend als districtsburgemeester van Deurne, een functie die hij enkele jaren later zou doorgeven aan partijgenoot Tjerk Sekeris.

LEES OOK. (+) Dit is de nieuwe schepen van Sport, Markten en Foren en Diamant: “Peter Wouters ademt sport”

Sinds begin 2019 zetelt hij in de 25-koppige N-VA-gemeenteraadsfractie. Net als Van Campenhout, die niet aanwezig was op de persconferentie, is Peter Wouters een voetbalfan in hart en nieren.

“Sport is een passie van mij, en niet alleen het voetbal”, aldus de kersverse schepen, die net als Van Campenhout een grote fan is van Royal Antwerp FC. “Ik ben een volkse jongen van Deurne, dus de bevoegdheid markten en foren staat op mijn lijf geschreven. Van diamant ken ik niet veel, maar ik wil me er snel in bekwamen.”

Wake-upcall

Een sportschepen die wel wat kilo’s te veel meetorst doet hier en daar wel wat wenkbrauwen fronsen. “Ik besef dat ik op dit moment misschien nog niet de meest sportieve uitstraling heb, maar daar werk ik aan”, zo is Wouters eerlijk. “Ik ben de laatste maanden 43 kilogram afgevallen. Die beslissing heb ik genomen nadat ik vorig jaar medisch wat heb meegemaakt. Dat was een wake-upcall. Maar intussen is mijn vitaliteit beter dan ooit.”

De aanstelling van Wouters kreeg ook de zegen van coalitiepartners Open Vld en sp.a. “Ik kreeg al felicitaties van coalitiepartners, dus ik vermoed dat zij het goed vinden”, zegt Wouters daarover.

Wouters stond ook nog stil bij het lot van zijn voorganger. “Het sneller uitvallen van Ludo maakt deze dag iets minder vreugdevol. Ik leef heel hard mee met Ludo. Het is ook spijtig dat ik niet samen met hem mij kon inwerken.”

Ludo Van Campenhout wordt in de gemeenteraad opgevolgd door Wim Jochems uit Merksem.

LEES OOK. Ludo Van Campenhout hervalt in alcoholverslaving en stopt onmiddellijk als schepen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio