© fvv

Man deelt rake klap uit in gezicht van taxichauffeur: 8 maanden cel gevorderd

Het Openbaar Ministerie heeft maandag een voorwaardelijke straf van acht maanden cel en een boete van 800 euro gevorderd tegen Yannick V.d.H. uit Peutie (Vilvoorde). De man stond terecht omdat hij een taxichauffeur in Mechelen een klap in het gezicht had gegeven.

tdk

Yannick V.d.H. deed op 21 september 2018 aan de Leuvensesteenweg in Muizen een beroep op een taxi. Hij vroeg de taxichauffeur om hem naar de McDonald’s van Kampenhout te brengen. De chauffeur zou daarop voorgesteld hebben om de man naar de McDonald’s van Mechelen te brengen omdat die vestiging dichterbij was. “Aan het hamburgerrestaurant is dan een discussie over het te betalen bedrag ontstaan. Toen de taxichauffeur ermee dreigde om de politie te bellen, kreeg hij van meneer V.d.H. een vuistslag in het gezicht. Het slachtoffer was zelfs drie weken arbeidsongeschikt door de klap”, zei openbaar aanklager Karel Berteloot.

De aanklager stelde vast dat Yannick V.d.H. al verscheidene veroordelingen op zijn strafregister had staan en dat er meestal ook alcoholmisbruik in het spel was. Daarom kon hij zich vinden in een straf met bijhorende begeleiding. De beklaagde zelf legde de schuld grotendeels bij de taxichauffeur zelf. “Aan de McDonald’s ben ik uitgestapt om een hamburger te gaan halen en ik zei dat ik zou terugkomen. Maar de chauffeur is uitgestapt, is naar me toegelopen en hij heeft mijn arm vastgegrepen. Hij raakte me als eerste aan, dat mag ook niet. En ja, dan heb ik een klap uitgedeeld.”

De man zei dat hij ondertussen vast werk heeft en geen alcoholprobleem meer kent.

Rechter Goedele Van den Brande velt een vonnis op 3 februari.

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio