Oogarts vrijgesproken nadat patiënte overleed aan hartfalen na consultatie

Oogarts vrijgesproken nadat patiënte overleed aan hartfalen na consultatie

Print
Antwerpen / Reet / Rumst -

De correctionele rechtbank in Antwerpen heeft een oogarts vrijgesproken die ervan beschuldigd werd niet de nodige hulp te bieden nadat een patiënt in 2013 onwel werd tijdens een consultatie. De verzwakte 85-jarige overleed later aan hartfalen in het ziekenhuis.

De 85-jarige S., die wegens een sterk verzwakte gezondheid was opgenomen in het ziekenhuis van Reet, moest daar in 2013 op consultatie bij een aan het ziekenhuis verbonden oogarts. De vrouw werd onwel tijdens de consultatie en overleed later. Volgens haar familie en het parket kwam dat omdat de oogarts niet ingreep zoals je van een arts zou verwachten. Het parket wilde een ‘principiële veroordeling’, een schuldigverklaring zonder straf.

De rechtbank ging daar niet in mee en sprak de oogarts maandag vrij van het vermeende schuldig verzuim. “Hij was op voorhand niet op de hoogte van haar toestand”, zei de rechtbank. “Toen de vrouw onwel werd heeft hij de afdeling geriatrie en vervolgens de spoeddienst verwittigd. Uit niets blijkt dat de arts wetens en willens schuldig verzuim gepleegd zou hebben.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio