Politie rekent dief in na achtervolging met fiets

Foto: Patrick Hattori

Politie rekent dief in na achtervolging met fiets

Mechelen -

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft zaterdagnamiddag een fietsendief betrapt. De 16-jarige jongen werd ingerekend na een korte achtervolging, waarbij een van de agenten met de gestolen tweewieler de jonge dader kon inrekenen.

Een patrouillewagen van de politie kreeg zaterdag omstreeks 16.30u op de Tervuursesteenweg in Mechelen een verdachte man in het oog. “De onbekende voelde en keek of een tegen de gevel gestalde fiets slotvast was achtergelaten. Toen onze collega’s de jongeman aanspraken, spurtte hij met de fiets weg”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

De politie-inspecteurs gingen er achteraan en konden een paar honderd meter verder de fietser klemrijden. “Maar de jongeman gaf zich niet gewonnen. Hij liet de fiets achter en maakte zich al lopend uit de voeten. Een van onze collega’s nam de achtergelaten fiets en zette daarmee de achtervolging in. Korte tijd later werd de jongeman gevat”, zegt de hoofdinspecteur.

De 16-jarige jongen, afkomstig uit het Brusselse, werd overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket. De politie heeft de gestolen fiets teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar, die zelf op de Tervuursesteenweg woont. (ldn)

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio