Honden al een week vermist: "We willen minstens weten wat er met de hondjes is gebeurd"

Print
Hove -

De hondenopsporingsdienst Lost Dogzzz zoekt in Hove mee naar Simba en Laika, die sinds 30 december verdwenen zijn. De baasjes vermoeden dat de dieren meegenomen werden.

Simba en Laika, twee zwart-witte driejarige teven, zijn beide van de kleine middelmaat. Simba is een kruising tussen een border collie en beagle en Laika een kruising tussen een border collie en een boerenfox. Ze liepen op 30 december weg op de boerderij van hun baasjes aan de Lintsesteenweg. “We hebben een melkveebedrijf”, legt Kathleen uit. “Als ze apart buiten zijn, blijven ze altijd op het erf. Alleen als ze samen buiten zijn durven ze wel eens weglopen. Daarom zorgen we er steeds voor dat Simba en Laika apart buiten komen. Maar door een misverstand raakten Simba en Laika nu toch tesamen buiten.”

Kathleen maakte zich nog niet meteen grote zorgen. “Meestal duiken ze snel weer op. Ze dragen ook allebei een halsband met hun naamplaatje en telefoonnummer. Maar raar genoeg kwamen ze niet terug ditmaal, en nog raarder: niemand heeft ze ergens gezien. We zijn intussen zelf gaan flyeren en zoeken in de bossen. Ze verdwenen ongeveer aan de Lintsesteenweg en het kruispunt Boskhoekstraat in Hove, aan het Uilenbos. Daar zijn enkele wandelpaden.”

Simba en Laika zijn super sociale dieren. “Een beetje té zelfs. Ze springen in elke auto - zelfs bij wildvreemden - en gedragen zich soms alsof ze zelf geen thuis hebben. Zó blij reageren ze als ze aandacht krijgen. Maar ze hebben dus wel degelijk een thuis, en ze worden hier erg gemist, zeker door onze zonen Rik en Jan die examens hebben.”

Omdat twee honden niet in rook kunnen opgaan, vreest Kathleen nu dat het vrolijk duo meegenomen werd. “Het is de enige verklaring waarom niemand ze gezien heeft, terwijl ze nu toch al vier dagen weg zijn. Ofwel zijn ze verongelukt in het bos, maar onze zoon ging ook al in de bossen zoeken.”

Wie Simba of Laika ziet - mogelijk lopen ze niet meer samen - belt best meteen 0479-96.18.92 (eigenaar Kathleen). De hondjes dragen een blauwe halsband met naambadge.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio