© sare

Politie zoekt beelden van ernstige overlast nieuwjaarsnacht

De politiezone Antwerpen zoekt naar beelden van zware overlast in de nacht van oud op nieuw. Een speciaal team van de recherche onderzoekt de incidenten van die nacht.

sare

Het ging er af en toe heet aan toe tijdens de jaarwisseling in Antwerpen. In Borgerhout werden bromfietsen in brand gestoken, op de Lakborslei in Deurne vernielden jongeren een advocatenkantoor en in de Pothoekstraat in Antwerpen-Noord was een gokkantoor hetzelfde lot beschoren. Ook op het Kiel werden vernielingen en brandstichtingen gemeld, onder meer van een werfcontainer op het pleintje aan de Alfons De Cockstraat.

“Dat kan niet zomaar straffeloos gebeuren”, zegt de politie. Een speciaal team van de lokale recherche is bezig met het onderzoek naar de zwaarste incidenten. Ze bekeken al heel wat beelden van de talrijke politiecamera’s in de buurt van de feiten. “We hebben heel wat beeldmateriaal maar toch zijn extra beelden van particulieren nog zeer welkom”, zegt politiewoordvoerder Sven Lommaert.

Hoe hinderlijk sommige mensen het afsteken van knallers en vuurwerk ook ervaren hebben, de politie benadrukt dat het gaat om beelden van zware overlast. “Ernstig vandalisme en gevaarlijk gedrag waarbij schade werd berokkend of mensen fysiek in gevaar werden gebracht”, klinkt het.

Door de juiste verdachten te identificeren wil de politie niet enkel tonen dat de vernielingen en brandstichtingen niet straffeloos passeren. “We willen ook dat de schade op de juiste mensen verhaald kan worden”, zegt Lommaert. Tijdens de nacht van oud op nieuw werden al elf verdachten even opgepakt.

Wie mogelijk nuttige beelden heeft, wordt gevraagd te bellen naar de Blauwe Lijn van de politie. “Dan kan het team zelf contact met de mensen opnemen”, zegt Lommaert.

De Blauwe Lijn is bereikbaar via 0800 30 300

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio