Zoerselse prostituee overgeleverd aan Nederland voor vermissing loodgieter uit Lint

Wanda V.R. (onder) werd overgeleverd aan Nederland. Foto: rr

Zoerselse prostituee overgeleverd aan Nederland voor vermissing loodgieter uit Lint

Print
Zoersel -

De Zoerselse Wanda V.R. is vrijdag overgeleverd aan de autoriteiten in Nederland. Ze wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van loodgieter Johan Van Der Heyden uit Lint.

Wanda V.R. (40), een prostituee uit Zoersel, zat al enkele maanden in een cel in het arresthuis in de Begijnenstraat in Antwerpen. Vrijdag werd ze door de Belgische autoriteiten overgeleverd aan de Nederlandse politie en justitie, zo meldt de Nederlandse politie. V.R. wordt ervan verdacht betrokken geweest te zijn bij de verdwijning van Johan Van Der Heyden uit Lint.

De 56-jarige loodgieter vertrok in juni met zijn bestelwagen en werd nooit meer teruggezien. Hij zou met Wanda V.R. afgesproken hebben in Zoersel, van daar ging het naar Nederland. Het is onduidelijk of Van Der Heyden nog leefde toen hij de grens overgereden werd.

Begin oktober werden een eerste keer verschillende verdachten opgepakt door Belgische en Nederlandse speurders. Onder meer een moeder en dochter uit Steenbergen in Nederland belandden achter de tralies. Net als Wanda V.R. De speurders hielden van het begin rekening met het scenario dat Van Der Heyden vermoord werd, een vrees die bevestigd werd na de arrestatie van de zonen van Wanda in november.

De jongens bevestigden aan de speurders wat de Nederlandse krant BN DeStem al eerder schreef, namelijk dat het lichaam van Van Der Heyden in stukken gesneden werd. Vervolgens zouden Nicky S. en Wanda V.R. een kampvuur gemaakt hebben waarin de verschillende lichaamsdelen een voor een verbrand werden. Volgens onze bronnen komt die verklaring van de zonen overeen met een andere getuigenis in het dossier. Zo zou een buurtbewoner van het woonwagenpark in het Nederlandse Steenbergen gezegd hebben dat het gedurende enkele dagen naar “gebakken spek” rook in de buurt.

De Nederlandse autoriteiten deden sindsdien nog verschillende zoekacties naar de resten van Van Der Heyden, onder meer op 20 december in het Schelde-Rijnkanaal. In totaal werden in het verdwijningsdossier al zeven verdachten opgepakt. Drie van hen — onder wie Wanda V.R. en haar vriend Nicky S. — zitten nog in de cel.

De Hoofofficier van Justitie in Breda heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de informatie die tot oplossing leidt.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio