Garage en auto uitgebrand in Beveren door technisch defect

Print

Video: Nieuwsblad

Beveren-Waas -

In de Klapperstraat in Beveren heeft vannacht een korte maar felle brand gewoed. Het vuur ontstond aan een wagen die in een garage achter een woning geparkeerd stond.

Buurtbewoners schrokken rond 2u wakker door enkele luide knallen. Bij aankomst van de opgeroepen brandweerploegen van de posten Melsele en Beveren stond de getroffen garage reeds volledig in lichterlaaie. Overslag naar twee naastgelegen garages en de woning kon nipt vermeden worden.

In de onmiddellijke omgeving van de getroffen garage is er wel asbestvervuiling vastgesteld. Het dak van de garage bestond uit asbestplanten die door de hitte kapot gesprongen zijn. De brandweer moest daarom tijdens het blussen extra beschermingsmaatregelen nemen. De milieuambtenaar van de gemeente Beveren kwam eveneens ter plaatse om te bekijken tot hoe ver de vervuiling reikt, maar deze zal naar alle waarschijnlijkheid beperkt zijn.

Een bewoonster werd naar het ziekenhuis overgebracht. Door een combinatie van een rookintoxicatie en emoties werd de vrouw onwel. De brandweer moest haar met de hoogwerker evacueren uit de woning. De oorzaak van de brand ligt waarschijnlijk bij een technisch defect aan het motorgedeelte van de auto.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio