Jonge vrouw vervalst gehandicaptenkaart

De 21-jarige J.V. uit Turnhout vond er in 2018 niet beter op dan een gevonden parkeerkaart voor gehandicapten te vervalsen en voor zichzelf te gebruiken. De jongedame verscheen vrijdag voor de rechtbank in Turnhout en riskeert een werkstraf of in het slechtste geval een celstraf van tien maanden en een boete.

bvdl

“De leuze ‘Neem je mijn parkeerplaats, neem dan ook mijn handicap’ is hier ook van toepassing”, zei openbare aanklager Wim Smets. “Zo’n kaart is niet bestemd voor jongeren die in de fleur van hun leven zijn. Dit is niet voor herhaling vatbaar.”

De advocaat van de jonge vrouw voerde aan dat ze zich onveilig voelde in het centrum van Turnhout. Hij vroeg opschorting van straf. “Ze is ’s nachts ooit meegesleurd door een fietser toen ze over straat liep”, zei meester Bert Cleymans. “Door de kaart te gebruiken wilde ze op een veilige manier van haar auto naar haar appartement kunnen gaan. We weten ook dat deze feiten niet sympathiek zijn. Mijn cliënte is een bezige bij. Ze studeert nog en is aan de slag in horecazaken in Turnhout, Kasterlee en Mol.”

Vonnis op 31 januari.

MEER OVER Rechtbank Turnhout

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio