© Photo News

Toon Aerts ook niet in Brussel: Belgische kampioen herneemt pas op BK

Toon Aerts zal zondag dan toch niet hernemen in de cross in Brussel. Zijn eerstvolgende cross wordt het BK in Antwerpen, waar hij zijn driekleur verdedigt.

Aerts was in topvorm en de topfavoriet om zichzelf op te volgen als Belgisch kampioen in Antwerpen op 12 januari. Maar tijdens de Wereldbekercross in Namen op 22 december kwam hij zwaar ten val: hij liep daarbij een gebroken en drie gebarsten ribben op. Hij nam nog wel deel aan de Wereldbekermanche in Heusden-Zolder (26 december), waar hij dankzij een veertiende plaats toch leider kon blijven. Maar voor Loenhout (DVV Trofee), Diegem (Superprestige) en Baal (DVV Trofee) gaf hij forfait.

© BELGA

Het was de bedoeling om zondag te hernemen in de Brussels Universities Cyclocross (DVV Trofee), maar die komt te vroeg. “Ik neem wat extra dagen om mijn ribben te laten herstellen. Het BK wordt mijn eerste cross”, liet hij via Instagram weten. Dat betekent dat Aerts zijn titel zal verdedigen na drie weken zonder competitie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer sportnieuws