Union wint stilgelegde wedstrijd op OHL met 0-5, Leuvenaars tekenen beroep aan

Ref Vermeire legde de wedstrijd definitief stil na een lichtpanne. Foto: BELGA

Union wint stilgelegde wedstrijd op OHL met 0-5, Leuvenaars tekenen beroep aan

Print

De Geschillencommissie hoger Beroep van de Belgische voetbalbond (KBVB) heeft beslist dat Union de wedstrijd van de dertiende speeldag van de Proximus League bij Oud-Heverlee Leuven, die stilgelegd werd door een lichtpanne, wint met 0-5 forfaitcijfers. OHL aanvaardt de beslissing niet en trekt naar het BAS.

Door een stroompanne aan Den Dreef werd de topper tussen OHL en Union op vrijdag 1 november in de 54e minuut gestaakt bij een 0-0 stand. Na vier onderbrekingen die samen de maximale wachttijd van 30 minuten overschreden, blies scheidsrechter Vermeire de partij definitief af. OHL liet netbeheer Fluvius de stroompanne onderzoeken, en was ervan overtuigd dat die gelinkt was aan een stroomuitval in de Kardinaal Mercierlaan, de straat waarin het Leuvense stadion zich bevindt. Als er overmacht in het spel is, kan een match (gedeeltelijk) herspeeld worden, maar daar hield de Geschillencommissie hoger Beroep dus geen rekening mee.

Geen invloed meer op eerste periode

De uitkomst van de beslissing heeft in elk geval geen invloed meer op de eerste periode. Die zette OHL nadien naar zijn hand. De punten kunnen wel nog belangrijk zijn in de totale afrekening van beide periodes samen. OHL tekent wel nog beroep aan bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport, het zogenaamde BAS. “De club is ontgoocheld dat de Geschillencommissie niet heeft geantwoord op de argumenten die op de zitting werden aangebracht en met de nodige documenten ondersteund”, klinkt het in een persbericht. Wordt dus vervolgd.

Meer voetbalnieuws