© rr

Hernan Losada krijgt op eerste dag van het jaar meteen een nieuwe speler

Beerschottrainer Hernan Losada heeft op de eerste dag van het jaar meteen een mooi nieuwjaarscadeau gekregen. De 25-jarige Fransman Baptiste Aloé komt na de winterstop de Kielse defensie versterken.

Na de laatste wedstrijd van 2019 op het veld van Lommel maakte Hernan Losada al duidelijk dat hij na de winterstop graag versterking wilde. Op de eerste dag van het nieuwe jaar heeft de Argentijn zijn eerste aanwinst al beet.

De 25-jarige Fransman Baptiste Aloé moet op het Kiel de defensie komen versterken. Door de blessuregevoeligheid van Rubin Seigers geen overbodige luxe. De centrale verdediger viel in december al voor de derde keer dit seizoen geblesseerd uit en ligt nog minstens tot eind januari in de lappenmand met een letsel aan de knie.

Olympique Marseille

Aloé moet nu bij de leider van de tweede periode in 1B die leemte opvullen. Als centrale verdediger kreeg hij zijn opleiding bij Olympique Marseille, waar hij in het seizoen 2014-2015 in de Ligue 1 veertien keer in actie voor de Zuid-Franse club.

De voorbije vier jaar was Aloé een vaste waarde in de verdediging bij de Franse tweedeklasser Valenciennes. Na meer dan honderd wedstrijden voor de Noord-Franse ploeg kwam hij dit seizoen niet meer in de plannen van nieuwe trainer Olivier Guégan voor. Tijdens de winterstop werd zijn contract ontbonden waardoor de speler transfervrij de overstap naar het Kiel kan maken. Bij Beerschot tekende hij een contract tot het einde van het seizoen, met optie.

Donderdagochtend stapt Aloé samen met zijn nieuwe ploegmaats het vliegtuig op richting Spanje, waar Beerschot van 2 tot 8 januari in Dehesa de Campoamor het tweede deel van het seizoen voorbereidt. De geblesseerde Seigers gaat niet mee, hij revalideert de komende week verder in België.

Meer voetbalnieuws