Politie klist roekeloze fietser: “Ik wilde jullie reactietijd testen en die viel best mee”

Foto ARCHIEF. Foto: Jimmy Kets

Politie klist roekeloze fietser: “Ik wilde jullie reactietijd testen en die viel best mee”

Print
Mechelen / Willebroek -

De lokale politie Mechelen heeft tijdens de oudejaarsnacht de handen vol gehad met losbandige fietsers die onder invloed waren van alcohol. Eén van hen fietste zelfs midden van de N15, reed door het rode verkeerslicht en werd gevat. “Ik wou jullie reactietijd eens testen en dat viel best mee”, zei de negentienjarige jongeman toen hij door de agenten werd ingerekend.

De eerste fietser stak de N15 over aan het kruispunt met de Plattebeekstraat en de Nekkerhal. “Hij vlamde door het rode verkeerslicht en dat net naast onze collega’s, die alcoholcontroles aan het uitvoeren waren. Bij de controle bleek dat hij liefst 1,7 gram promille alcohol in zijn bloed had. Hierop werd zijn fiets 6 uur ingehouden”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

De tweede fietser spande wel de kroon. Hij reed, samen met nog enkele andere fietsers, op de N15 in de richting Mechelen, in het midden van de eerste rijbaan, in plaats van op het fietspad. Aan het kruispunt met de Plattebeekstraat stopte de groep fietsers voor het rode verkeerslicht, uitgezonderd een van hen.

“Ook al merkte hij onze collega’s op die een bevel gaven om te stoppen. Maar dat negeerde hij flagrant. “Over de rijbaan van de N15 sprintte hij verder in de richting van de binnenstad. Eén van onze collega’s liep betrokkene nog achterna en riep meermaals om te stoppen, maar die spurtte verder weg. Andere collega’s konden betrokkene een honderdtal meter verder met een interceptievoertuig laten stoppen”, gaat de hoofdinspecteur verder.

Na een alcoholtest bleek dat de 19-jarige fietser 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. “Ik wou eens kijken naar jullie reactietijd…en die viel best mee”, motiveerde de jongeman zijn escapade. Hij mag zich aan enkele processen-verbalen en een dagvaarding voor de politierechter verwachten. Zijn tweewieler werd zes uur ingehouden.

Tijdens de actie moesten 519 autobestuurders blazen. Zeventien chauffeurs waren positief. Drie rijbewijzen werden voor vijftien dagen onmidellijk ingetrokken.

Eén van hen was een vrouwelijke bestuurster die met haar auto op de N15, deels op het fietspad, was gestopt. “Toen onze collega’s teken deden dat ze moest verder rijden omdat ze een gevaar voor andere weggebruikers vormde, stapte ze uit om met haar smartphone te bellen. De bestuurster kon bijna niet meer op haar benen staan en moest ondersteund worden. Ze weigerde ook een bloedproef. De geintoxiceerde dame werd naar een van onze doorgangscellen overgebracht waar ze haar roes kon uitslapen”, besluit de politiewoordvoerder.

LEO DE NIJN

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio