Ook in Willebroek schieten jongeren vuurwerk naar politie, kledingcontainer en vuilnisbak in brand gestoken

Foto: Patrick Hattori

Ook in Willebroek schieten jongeren vuurwerk naar politie, kledingcontainer en vuilnisbak in brand gestoken

Print
Willebroek / Mechelen -

Nieuwjaarsnacht is in Mechelen relatief rustig verlopen. Er moesten enkele brandjes geblust worden en er werd ook een hoeveelheid vuurwerk in beslag genomen. In Willebroek kregen enkele jongeren een boete omdat ze vuurwerk naar de politie schoten.

De politie Mechelen-Willebroek kreeg tijdens nieuwjaarsnacht verschillende oproepen voor vuurwerk. “Meestal ging het om jongeren die de vuurpijlen afschoten”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “We gingen steeds ter plaatse maar wanneer we toekwamen gingen ze er vandoor. Onze patrouilleploegen zijn op deze plaatsen wel toezicht blijven houden zodat de overlast afnam.”

Bij een feestzaal in Leest werd een hoeveelheid vuurwerk in beslag genomen. De politie deed navraag, maar de eigenaar van het vuurwerk werd niet gevonden. In Mechelen werden ook op de Grote Markt vuurpijlen en knallers in beslag genomen. Op de hoek met de Frederik de Merodestraat had een man zo’n knaller tegen een patrouillewagen gegooid. In Willebroek werd er dan weer vuurwerk afgeschoten richting de politie. Enkele jongeren werden geïdentificeerd en kregen een boete.

In de omgeving van de Dierenbescherming gold een algemeen vuurwerkverbod, maar dat werd niet nageleefd. “Het was zelfs nog erger dan vorig jaar”, zegt Lyssa Bosiers. “Sinds zondag werd er geregeld vuurwerk afgeschoten. Dinsdagavond begon het al om half acht en is het pas ver na middernacht gestopt. We hebben meermaals de politie moeten bellen. Heel veel dieren hebben erg geleden onder de stress en de angst. Zo zaten sommige hokken helemaal onder de diarree en veel honden zijn volledig uit hun gewone doen. Gelukkig raakte er geen enkele gekwetst, zoals vorig jaar wel het geval was. We vinden het bijzonder jammer dat het zo is moeten lopen en dat de mensen het verbod in de buurt van het asiel zo flagrant negeren.”

“In het algemeen zijn de feestelijkheden goed en rustig verlopen”, aldus Van de Sande. “Er werden tijdens het feest in het centrum van Mechelen nog twee personen opgepakt wegens openbare dronkenschap en ordeverstoring. Twintig mensen kregen een boete voor wildplassen.”

Vuilnisbak in brand

De brandweer moest tijdens de nacht van oud naar nieuw verschillende keren uitrukken voor kleinere brandjes. Zo werden er op de Tervuursesteenweg in Mechelen vuilnisbakken en een kledingcontainer in brand gestoken. Op de Leuvensesteenweg moesten de pompiers dan weer uitrukken voor enkele kartonnen dozen en een hoeveelheid papier die in brand gestoken werden. De brandweer kon het vuur telkens snel blussen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio