KLJ verwacht 1.500 feestvierders om oudejaarsnacht te vieren in Zoersel: topact is Ronny Retro

De Zoerselse KLJ is er helemaal klaar voor. Foto: kma

KLJ verwacht 1.500 feestvierders om oudejaarsnacht te vieren in Zoersel: topact is Ronny Retro

Print
Zoersel -

Jongeren uit de rand die niet in een stampvolle bus naar Antwerpen willen zitten om daar oudejaarsnacht te vieren, komen ook dichter bij huis aan hun trekken. Al voor de 21ste keer organiseert de KLJ van Zoersel dé oudejaarsfuif. Vanavond worden er zo’n 1.500 feestvierders verwacht om te toosten op 2020.

Wat kleinschalig begon als een oudejaarsfuif in een zaaltje, is uitgegroeid tot de belangrijkste party voor de middelbare scholieren en twintigers uit Zoersel, Malle, Zandhoven, Brecht en zelfs nog ver daarbuiten. En zeggen dat het enkele jaren geleden nóg meer dan 1.500 bezoekers waren. “Maar intussen is er concurrentie gekomen van fuiven in Herentals en Ranst en ook jeugdhuizen organiseren steeds vaker iets”, vertellen Dorien Aegten (17), Kato Aernouts (17) en Nette Sepot (17) achter een groot bord dampende tomatensoep, want de KLJ’ers zijn vijf dagen met de opbouw bezig en worden intussen goed bevoorraad door hun ouders.

Het bijzondere is dat het feest van KLJ Zoersel in een enorme tent plaatsvindt naast het jeugdlokaal aan De Reiger aan het Kiekeboe-speelplein. De jeugdvereniging telt zo’n tweehonderd leden, van wie zeker een veertigtal op oudejaarsavond komt helpen in plaats van zelf te vieren.

Late beslissers

“De voorverkoop liep lekker, maar we hebben een grote tent en voor late beslissers zijn er zeker nog kaarten beschikbaar aan de kassa voor 9 euro”, vertelt Dorien. “De fuif start om 21 uur en duurt tot 5 uur. De line-up dit jaar bestaat uit deejays die hier in Zoersel heel populair zijn zoals Awkward, Alliance, Double-U, Avalonn en Bedelu.”

De topact is Ronny Retro uit Herentals die vintage 80’s en retro 90’s brengt. De deejay met de afschuwelijke blonde pruik en foute pluimstaartsleutelhanger raakte onlangs nog bekend om zijn spontane parodie op de koppige fietser uit Rijkevorsel die een vrachtwagen tegenhield. Ronny Retro’s parodie werd op één dag 200.000 keer bekeken.

Voor de jongeren die niet met de fiets ter plaatse geraken, rijden er feestbussen tussen Zoersel en Halle, Sint-Antonius, Malle, Oostmalle en alle deelgemeenten van Zandhoven tot 4 uur ’s nachts. En goed nieuws: de chauffeurs staken niet!

De tent wordt nog niet onmiddellijk afgebroken, want op 3 januari vieren de KLJ’ers nog een verdiend feest voor alle helpers.

www.oudejaarsfuif.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio