© BELGA

Jonathan Legear zet carrière voort bij tegenstander Lierse Kempenzonen in eerste amateurklasse

Jonathan Legear (32) keert na een avontuur in Turkije terug naar ons land. Hij zet zijn carrière voort bij Wezet uit de eerste amateurklasse. De winger tekent er een contract tot juni 2021.

Joost Marynissen

De voormalige Rode Duivel zat al sinds medio deze maand zonder club nadat zijn contract bij het Turkse Adana Demirspor werd ontbonden. Legear was er nochtans maar sinds januari dit jaar aan de slag en had er nog een overeenkomst tot eind dit seizoen. Voordien lag de Luikenaar anderhalf jaar bij Sint-Truiden onder contract. Onder Marc Brys kwam hij er echter amper aan spelen toe.

Maandag verklaarde Legear in de Franstalige krant L’Avenir nog dat hij klaar was voor een avontuur in de Jupiler Pro League. Nu tekent hij dus bij een club uit de eerste amateurklasse. Wezet sloot de heenronde af op een 9e plaats.

Jonathan Legear debuteerde in 2004 als prof bij Anderlecht. Hij speelde in België ook voor KV Mechelen en Standard. In het buitenland droeg Legear, die twee caps achter zijn naam heeft (in 2010), het shirt van het Russische Terek Grozny en het Engelse Blackpool. Bij Wezet vindt hij José Riga terug als coach. Het duo werkte eerder al samen bij Blackpool en Standard.

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws