© Shutterstock

Deze beautytrends blijven achter in 2019

Op het einde van het jaar wordt al eens teruggeblikt op de beautytrends van de voorbije twaalf maanden. Volgens Insider Magazine zullen er een paar verdwijnen in 2020, waaronder make-up met veel glitter en gemodelleerde wenkbrauwen.

vwh

Make-up met glitter

In lippenstiften, eyeliners of zelfs doosjes vol losse vlokjes: glitter zat overal. De sprankelende trend is niet zo glamoureus… De samenstelling van glitters kan ook nefast zijn voor onze hormoonhuishouding. Glitter is ook schadelijk voor het milieu omdat het meestal wordt gemaakt van microplastics? Die komen dan in onze watersystemen en zelfs in dierenmagen terechtkomen. Net zoals in de modewereld, gaat respect voor het milieu een steeds grotere rol spelen in de beautyindustrie.

Opvallende wenkbrauwen

Vorm geven aan je natuurlijke wenkbrauwen is nog steeds een trend, zolang het er allemaal au naturel blijft uitzien. Wenkbrauwen bijtekenen of -verven is passé omdat ze er vervolgens heel fake uitzien. Bovendien vergen die ‘valse’ wenkbrauwen veel onderhoud. Ook andere statement wenkbrauwen, zoals gebleekte exemplaren, zullen niet gauw weer opduiken. Bij modehuis Gucci gaan ze wel nog een keertje all the way met wimpers op de plaats van de wenkbrauwen.

Metallic lippenstift

Lippenstiften met een metallic finish waren populair in 2017 en 2018, maar vandaag zijn ze al verdwenen uit de meeste make-uptassen. Hun hoogglans en levendige tinten zijn voor velen te gewaagd en passen niet bij de nieuwste make-uptrends die focussen op een natuurlijke look.

Supermatte lippenstift

Make-upliefhebbers zullen matte lippenstiften ook vaker gaan inruilen voor glossy varianten voor een natuurlijker resultaat. De opmars van glanzenden lippen, met kleur of net heel neutraal, is bezig sinds begin 2018. Toen lanceerde Rihanna met haar beautymerk Fenty nieuwe tinten gloss. Verschillende modebladen hebben al groot uitgepakt met de comeback van gloss.

Weg met ontschminkdoekjes

Er zijn tegenwoordig veel make-upverwijderende doekjes op de markt, maar beautyfans zouden in 2020 weleens vaker hun gezicht kunnen reinigen met wasbare alternatieven. Ook dit heeft volgens Insider te maken met de bewustheid rond het klimaat. De doekjes worden na eenmalig gebruik weggegooid en veel soorten zijn niet biologisch afbreekbaar.

Focus op de highlighter

De highlighter vervaagt en dat mag je in dit geval letterlijk nemen. De jukbeenderen, neus en cupidoboog mogen gerust nog wat geaccentueerd worden, maar glimmen van ver is out. Een blinkende huid zal stilaan plaats ruimen voor een meer matte teint.

NIET TE MISSEN