Bestuurder crasht op rotonde en was mogelijk onder invloed van lachgas

Foto: WAS

Bestuurder crasht op rotonde en was mogelijk onder invloed van lachgas

Print
Wilrijk -

Een 22-jarige bestuurder crashte zondagnacht op de rotonde aan de Valaarstraat in Wilrijk. Daarbij raakte zijn wagen zwaar beschadigd. De man was vermoedelijk onder invloed van lachgas, een getuige zag hoe de inzittenden van de wagen een fles in de struiken wierpen na het ongeval.

Het ongeval gebeurde rond 2.30 uur ’s nachts. De bestuurder van een Renault Clio negeerde aan de Valaarstraat de rotonde en reed rechtdoor, over de begroeiing. Daarbij raakte zijn wagen zwaar beschadigd. De brokstukken lagen verspreid over de rijbaan, de wagen moest getakeld worden. De bestuurder, een 22-jarige man uit Wilrijk, voelde zich onwel en werd naar het Sint-Augustinusziekenhuis afgevoerd.

“Een getuige had gezien dat er naast de chauffeur nog twee passagiers in de wagen zaten en er na de aanrijding een fles lachgas in de struiken werd weggeworpen. De fles werd snel teruggevonden en er waren aanwijzingen dat ze recent werd gebruikt”, zo meldt de Antwerpse politie. Het rijbewijs van de bestuurder werd met onmiddellijke ingang voor 15 dagen ingetrokken.

Het oneigenlijk gebruik van lachgas - als verdovend middel - is sinds kort verboden in Antwerpen, omdat het stadsbestuur de strijd wil aanbinden met de overlast die het steeds meer veroorzaakt.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio