Kinderen springen en dansen voor het goede doel

Springen in Den Willecom voor Akram Foto: Filip Spoelders

Edegem Springt lokt veel jeugd naar Den Willecom

Kinderen springen en dansen voor het goede doel

Edegem -

De Edegemse sportdienst en Bart Le Duc, uitbater van sporthal Den Willecom, bundelden zondag hun krachten voor de 16-jarige Akram Johnson, die voor een tweede maal tegen kanker moet strijden.

Het idee van de initiatiefnemers was om tijdens Edegem Springt gezinnen met kinderen naar Den Willecom te lokken. De sporthal werd helemaal gevuld met springkastelen en er waren extra workshops zoals grime en sumoworstelen. Ondertussen konden de ouders en grootouders in de cafetaria een praatje maken bij hapjes en een drankje. Het concept sloeg meteen aan.

“We zijn zeer tevreden over de opkomst. We mochten ongeveer driehonderd springers verwelkomen. Nu duimen we allemaal voor een goede afloop voor Akram”, reageert Isabel Maes van de sportdienst. De kinderen betaalden 5 euro voor een namiddag spelplezier waardoor deze activiteit toch zo’n 1.500 euro kan gaan opleveren. Ook de opbrengsten van een volle cafetaria gaan naar de zorgen voor Akram.

Akram is de zoon van Souad, de poetsvrouw van Den Willecom. Afgelopen najaar kreeg hij te horen dat hij een zeldzame en agressieve vorm van lymfeklierkanker heeft. Hij volgt er chemo, stamceltransplantatie en een experimentele behandeling voor.

Filip Spoelders

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio