© Twitter

Man valt joodse familie thuis in New York aan met machete: vijf gewonden, vermoedelijke dader opgepakt

In het huis van een rabbijn in een buitenwijk van New York zijn zaterdagavond lokale tijd vijf mensen neergestoken. Dat melden lokale media. De dader zou al gevat zijn.

jvh

Het incident vond plaats bij een ultraorthodoxe rabbijn thuis in Monsey, 40 kilometer ten noorden van New York City, tijdens een viering voor het joodse feest Chanoeka. Een man drong rond 22 uur het huis binnen en stak mensen met een mes.

Volgens de joodse vereniging OJPAC zijn vijf mensen neergestoken, allemaal chassidische joden. Twee van hen zouden in kritieke toestand vertoeven. Ze zijn naar lokale ziekenhuizen gebracht. De vermoedelijke dader sloeg met een wagen op de vlucht, hij zou later in de wijk Harlem opgepakt zijn.

Andrew Cuomo, de gouverneur van de staat New York, sprak van een “verwerpelijke en laffe daad”. Hij laat de zaak onderzoeken door de “task force haatmisdrijven”. Er zijn verhoogde veiligheidsmaatregelen van kracht in New York City na een reeks aanvallen op joodse mensen. Burgemeester Bill de Blasio zegt op Twitter dat extra politieagenten worden ingezet in drie buurten waar veel joden wonen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio