Dode bij brand in villa in Wemmel, brandhaarden aangetroffen en vrouw vermist

Print

Video: phu

WEMMEL - Bij een woningbrand in het Vlaams-Brabantse Wemmel is zaterdagochtend een 52-jarige man om het leven gekomen. Het is onduidelijk of er nog een tweede slachtoffer is, wel gaat het parket uit van kwaad opzet. Er zijn drie brandhaarden aangetroffen.

“Een persoon belde om kwart over zeven zaterdagochtend de noodcentrale met de melding dat het brandde in een woning, en dat de vlammen al dichtbij waren”, aldus Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde. “De hulpdiensten kwamen onmiddellijk ter plaatse, maar op dat ogenblik sloegen de vlammen al door het dak.” Een deel van de achterkant van de woning stortte vervolgens ook in.

Bij de brand kwam zeker één man, de 52-jarige bewoner van de villa, om het leven. “In het huis werd geen tweede slachtoffer aangetroffen”, zegt Vercarre. Aanvankelijk leek het dat de noodoproep afkomstig was van een vrouw. Een tijdlang werd gevreesd dat ook zij in de brand achtergebleven was. Het parket is niet langer zeker dat het een vrouwenstem was. Mogelijk kwam de oproep van de man zelf.

Drie brandhaarden

“De deskundige heeft drie brandhaarden ontdekt”, zegt Carol Vercarre van het parket van Halle-Vilvoorde. “Dat wijst op kwaad opzet. Wij hebben een onderzoeksrechter gevorderd voor opzettelijke brandstichting bij nacht. Er werden geen brandversnellers aangetroffen. Het onderzoek wordt voortgezet.”

“Er stapte ook een wetsdokter af, die verstikkingsverschijnselen vaststelde bij het slachtoffer. Maar de precieze doodsoorzaak staat nog niet vast.” Het slachtoffer woonde alleen en zou mentale problemen gehad hebben. Het valt niet uit te sluiten dat hij zelf de brand veroorzaakt heeft.

Dode bij brand in villa in Wemmel, brandhaarden aangetroffen en vrouw vermist
Foto: phu
Dode bij brand in villa in Wemmel, brandhaarden aangetroffen en vrouw vermist
Foto: phu
Nu in het nieuws