Dit was Antwerpen in september 2019: van het kampioenschap houthakken tot een hogehakkenrace

Print

Getuige ontploffing Wilrijk: “Brokstukken tot boven mijn dak”

/ Antwerpen -

Het jaar 2019 zat boordevol met nieuws uit de provincie Antwerpen. Bij elk nieuwtje probeerde de videoredactie van GVA passend beeld te vinden, zodat u het nieuws van ver ook van dichtbij kon volgen. Daarom selecteren wij voor u de opmerkelijkste beelden per maand uit het jaar 2019.

“Hou u vast, he Guy! Dat gaat zeer doen…”: schip ramt werfponton op Albertkanaal

Video: ATV

De arbeiders op een drijvend werfponton hebben spectaculaire beelden gemaakt van hoe hun vaartuig door een binnenschip wordt geramd. De feiten speelden zich op het Albertkanaal in Geel-Stelen af.

Kempenaar kroont zich tot Benelux-kampioen houthakken

Koen Martens (35) uit Geel heeft zich in Oudenaarde gekroond tot Benelux-kampioen houthakken. “Na mijn overwinning heb ik geen druppel champagne gedronken. De wedstrijden volgen zich snel op.”

Slang van 6,5 meter weggehaald uit appartement Lucthbal

Medewerkers van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek hebben in een appartement op de Antwerpse Luchtbal een albino tijgerpython van 6,5 meter weggehaald. “De dikste ooit”, zegt Dries ­Damiaens, de man die in het centrum de reptielen verzorgt en de slang ging halen De eigenaars hadden geen vergunning voor Germaine, de wurgslang die ze 20 jaar in huis hadden. De politie van Antwerpen maakte beelden van de gigantische slang.

Explosie wilrijk

Bij een zware explosie op de hoek van de Palmanshoevestraat met het Ridderveld en de Egied Segerslaan in Wilrijk zijn drie huizen ingestort. In totaal zijn zes woningen onbewoonbaar. De brandweer kon drie slachtoffers, waarbij één zwaargewonde, bevrijden. Er werd een dodelijk slachtoffer vanonder het puin gehaald.

Hogehakkenrace in Wiekevorst

In Wiekevorst (Heist-op-den-Berg) hebben ze tijdens het nieuwe dorpsfeest ook voor het eerst een hogehakkenrace georganiseerd. Een 25-tal dames sprintte richting eeuwige roem en het was een 24-jarige kapster die met de oppergaai ging lopen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio