Dit was Antwerpen in juni 2019: een hondenhuwelijk, wateroverlast en een ontsnapte aap

Het jaar 2019 zat boordevol met nieuws uit de provincie Antwerpen. Bij elk nieuwtje probeerde de videoredactie van GVA passend beeld te vinden, zodat u het nieuws van ver ook van dichtbij kon volgen. Daarom selecteren wij voor u de opmerkelijkste beelden per maand uit het jaar 2019. De maand juni was een grote beestenboel.

RD

“Een gigantische modderstroom, en het stinkt”

Het waren hallucinante beelden. Een wolkbreuk zorgde voor heel wat overlast in Kalmthout. Zowat alle rioleringen en bufferbekkens voor tijdelijke opvang waren in een mum van tijd verzadigd, waardoor de wateroverlast zich over gans de gemeente uitstrekte. Putdeksels kwamen omhoog en zorgden ervoor dat auto’s vast kwamen te zitten. Met een auto door het water rijden, zorgde voor deining in het water, waardoor het de huizen binnenstroomde.

Ontsnapte ‘pamperaap’ in Ekeren

Inwoners van Ekeren wisten niet wat ze meemaakten toen ze een klein aapje met pamper aan in een boom aan het Groot Hagelkruis aantroffen, vlakbij de ‘brug van de Luithagen’. Ze maakten volop video’s, waaronder de bovenstaande, waarin de aap aan de takken bengelt. Kinderen lachten volop met het schattige dier, én zijn pampertje.

Eerste Antwerpse hondenhuwelijk voltrokken, Lucy en Charlie getrouwd.

In “Onder Stroom” aan de Tavernierskaai vond het allereerste ‘Antwerpse hondenhuwelijk’ plaats. Lucie en Charlie trouwden er, compleet met open bakfiets, trouwkledij, een ceremonie en zelfs met rijst.

Almaci zegt express verkeerde eed

Groen-politica Meyrem Almaci heeft bij de installatievergadering van het Vlaams Parlement haar eed twee keer moeten afleggen. De eerste keer sprak Almaci een andere tekst uit dan de afgesproken formule, maar Almaci werd meteen op de vingers getikt door tijdelijk voorzitter Herman De Croo (Open Vld).

Golden retriever party

Op de Middenvijver op Linkoever werd het Tomorrowland voor Golden Retrievers georganiseerd. Een uniek event want het is de allereerste keer dat zo’n groot feest voor honden in ons land doorgaat. De organisatoren noemden het een groot succes en maken zich al op voor een tweede editie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER