Groot succes: KV Mechelen haalt doel van 5 miljoen euro aan obligaties bij supporters

Foto: Photo News

Groot succes: KV Mechelen haalt doel van 5 miljoen euro aan obligaties bij supporters

Print

KV Mechelen gaf de supporters de kans om te investeren in de toekomst van hun favoriete club en dat is een groot succes geworden. Nog voor de deadline van 27 december werd het vooropgestelde bedrag van 5.000.000 euro aan obligaties opgehaald.

LEES OOK. ‘KVM 2025’: Malinwa stelt nieuw beleidsplan voor de toekomst officieel voor, ook supporters kunnen investeren

“De laatste schijf kwam gisterenmiddag binnen, net voor de wedstrijd op Moeskroen”, zegt algemeen directeur Frank Lagast op de clubwebsite van KVM. Mooie manier om het jaar af te sluiten met andere woorden. “Dit is een geweldig resultaat. We haalden nog meer op dan bij de vorige obligatie.”

Nu het doel bereikt is, zijn ook de inschrijvingen op de obligaties afgesloten. “Supporters of bedrijven die mee willen werken aan de toekomst van KV Mechelen blijven uiteraard welkom. Daarvoor hebben we uiteraard nog andere oplossingen dan obligaties.”

De insteek was om niet alleen grote investeerders en sponsors, maar ook de Mechelse supporters de kans te geven om te investeren in de club. Het geld gaat richting de bouw van de laatste nieuwe tribune in het AFAS Stadion en een nieuw jeugdcomplex.

Belangrijk signaal

Hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx ziet het als een veelbelovende start voor het nieuwe jaar. “2019 gaat als een ‘grand cru’ jaar bijblijven, een jaar vol emotie met ongekende hoogtes maar ook bange momenten. Je voelt sterk dat iedereen met een geelrood hart nu een nieuwe stap vooruit wil zetten. Dat de obligatie op maximaal bedrag afsluit is hierbij een belangrijk signaal. Dank aan alle investeerders voor het vertrouwen. In 2020 gaan we op het elan van dit jaar verder bouwen”, besluit Penninckx.

Meer voetbalnieuws