Zes skiërs overleven lawine op Zwitserse skipiste, zoektocht gaat door

Bij een lawine op een piste in het Zwitserse skigebied Oberalp, nabij het plaatsje Andermatt, zijn vermoedelijk meerdere wintersporters onder de sneeuw terechtgekomen. Er is een grote reddingsactie opgezet. Zes mensen werden intussen al gered of konden zichzelf bevrijden, twee van hen liggen met lichte verwondingen in het ziekenhuis.

jvh

LEES OOK: Oostenrijkse skiër overleeft 5 uur onder sneeuwlawine

De lawine vond donderdagvoormiddag rond 10.50 uur plaats. Het zou om een “relatief grote” lawine gaan. Op amateurvideo’s is te zien hoe de sneeuwmassa naar beneden schuift en een groep skiërs treft. Zes mensen werden al levend van onder de sneeuw gehaald. Twee van hen werden lichtgewond met een helikopter overgebracht naar het ziekenhuis.

“De zoektocht naar andere mogelijke begraven slachtoffers is aan de gang”, aldus een woordvoerder van de politie tegen lokale media. Reddingswerkers zijn massaal aanwezig, net als helikopters en speurhonden. In het gebied was een lawinewaarschuwing van kracht, nadat er de afgelopen dagen veel sneeuw viel.

Politiewoordvoerder Reto Pfister zei op een persconferentie dat er geen andere vermisten zijn. Maar de reddingsoperatie gaat wel voort, tot het hele lawinegebied onderzocht is. De lawine was 300 meter lang en 60 meter breed, zei Pfister volgens de website van de Zwitserse gratis krant ‘20 Minutes’.