Man uit Kontich die terminaal zieke vrouw ombracht vermist

Print

Video: ATV

Kontich -

De federale politie heeft donderdag een opsporingsbericht verspreid voor Daniel Bordeyne, een 79-jarige man uit Kontich. Hij verliet deze week zijn woning en werd sindsdien niet meer gezien. Opmerkelijk: Bordeyne werd begin 2012 aangehouden voor de moord op zijn terminaal zieke vrouw, maar die zaak is intussen nog steeds niet voor de rechtbank gekomen.

De echtgenote van Bordeyne had in januari 2012 te horen gekregen dat ze door een sterk uitgezaaide kanker niet lang meer te leven had. Het koppel deed zowat alles samen en was ten einde raad. Niet lang na het verdict van de artsen bracht Bordeyne zijn vrouw om door haar de keel door te snijden. Vervolgens probeerde hij zelf uit het leven te stappen, maar buren zagen hem zwaargewond liggen en de hulpdiensten konden hem redden.

Bordeyne werd aangehouden voor moord, maar na enkele maanden kwam hij weer vrij. Hij moest in behandeling gaan in afwachting van een eventueel proces. Dat laatste leek er echter niet meer te komen. Het onderzoek werd afgerond en het dossier werd op 20 juni 2013 overgemaakt aan het parket-generaal, maar tot een assisenproces kwam het nog steeds niet.

Het parket-generaal laat vrijdag in een reactie weten dat het dossier “weloverwogen on hold geplaatst” werd. “Vanuit psychiatrisch oogpunt was er immers sprake van een onweerstaanbare drang die Dhr. Bordeyne ertoe leidde de feiten te plegen”, luidt het. “Vanuit diep menselijk oogpunt en na grondige juridische analyse werd daarom besloten om dit dossier als niet assisen-waardig te beschouwen om te voorkomen dat dit drama opnieuw ter zitting zou dienen gevoerd te worden.”

Daniel Bordeyne verliet zijn woning aan Haakstuk in Kontich ergens tussen maandag om 17.00u en woensdag om 12.10u. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.

Hij verplaatst zich met een donkerblauwe Fiat Bravo met nummerplaat 397 JU. Hij is normaal gebouwd, heeft blauwe ogen en draagt een bril. Hij heeft grijs haar. De federale politie heeft geen informatie over de kledij die meneer Bordeyne droeg op het moment van zijn verdwijning.

Hebt u Daniel Bordeyne of zijn auto gezien of weet u waar hij verblijft, neem dan contact op met de federale politie via 0800/30.300 of opsporingen@police.belgium.eu.

Man uit Kontich die terminaal zieke vrouw ombracht vermist
Meneer Bordeyne rijdt met een donkerblauwe Fiat met nummerplaat 397 JU. Foto: Federale Politie

Wie met vragen zit over zelfdoding kan surfen naar www.zelfmoord1813.be of bellen naar 1813.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio