© Shutterstock

Hier kan je vuurwerk spotten tijdens oudejaarsnacht

Vuurwerk wordt her en der al geband tijdens oudejaarsnacht, maar wie toch graag van een groots, ouderwets vuurwerkspektakel of een indrukwekkende lichtshow wil meegenieten, kan nog steeds in enkele grootsteden terecht. Wij verzamelden er vijf.

VVA

1. Oostende

Vuurwerk op de tonen van ‘The Van Jets’. Dat kan je op oudejaarsnacht in Oostende meepikken. Als eerbetoon aan de Oostendse band wordt de hemel boven de promenade aan zee opgelicht op de tonen van hun favoriete nummers. Een spetterend hommage. Het vuurwerk start stipt om middernacht aan het Groot Strand.

2. Gent

Een klassieker in Gent die alle Gentenaars je met veel plezier aanbevelen, is het vuurwerk aan Portus Ganda, aan de Sint-Baafsabdij. Klokslag middernacht worden daar naar jaarlijkse gewoonte twintig minuten lang honderden vuurpijlen de lucht ingeschoten.

3. Brussel

In onze hoofdstad zal het vuurwerk vlakbij een iconische Brusselse trekpleister plaatsvinden. Zo vormt het Atomium dit keer het decor voor dit jaarlijkse nieuwjaarsvuurwerk, dat vanop de esplanade van het Atomium door het grote publiek kan worden gade geslagen. Uiteraard gaat het vuurwerk pas om middernacht van start, maar het feestje barst al vanaf 21.30 uur los met een dj-set van Simon LeSaint.

4. Brugge

In Brugge behoort vuurwerk op ’t Zand tot het verleden. Het stadsbestuur besliste om het traditionele vuurwerk door een lichtshow te vervangen met maar liefst honderd drones die allemaal samen de lucht ingaan. Het lichtspektakel zal op oudejaarsnacht twee keer te zien zijn: één keer om 23.30 uur en één keer om middernacht.

5. Antwerpen

Vanop een ponton in de Schelde, ter hoogte van het centrum, worden dit jaar opnieuw een flinke lading vuurpijlen afgeschoten tijdens een vuurwerkspektakel dat twintig minuten zal duren. Wie van dichtbij wil meegenieten, kan vanaf 22 uur op Scheldekaaien ter hoogte van de Voetgangerstunnel terecht. Een half uurtje later wordt het feestje ingezet door een dj.

NIET TE MISSEN