© BELGA

Toon Aerts met gebroken ribben van start in Heusden-Zolder, maar (wellicht) niet in Loenhout

Toon Aerts staat donderdag aan de start van de Wereldbekerwedstrijd in Heusden-Zolder met vier gebroken ribben. Dat besliste hij na de verkenning met de vrouwen, welke traditioneel een stuk vroeger plaatsvond dan die van de mannen. Zijn aanwezigheid in Limburg betekent waarschijnlijk slecht nieuws voor de Azencross in Loenhout.

De blessure van Aerts kan op geen slechter moment vallen. De Kempenaar staat aan de leiding in zowel Wereldbeker als Superprestige en ook in de DVV Trofee heeft hij een tweede plaats te verdedigen. Donderdag wordt in Zolder gestreden om de wereldbeker, vrijdag in Loenhout staat een manche van de DVV Trofee op het programma en zondag wordt gekoerst in Diegem voor de Superprestige. Om nog maar te zwijgen van de belangrijke maand januari met nationaal en wereldkampioenschap op het programma.

Als leider in de Wereldbeker wilde hij koste wat het kost starten in Heusden-Zolder. In de trend van: elk punt telt. Maar zijn heldendaad van donderdag gaat waarschijnlijk ten koste van zijn plaats in de DVV Trofee. Na de verkenning zei de Belgische kampioen dat hij de schade wil beperken, maar dat hij niet start in Loenhout. Tenzij het “supergoed” gaat, aldus ploegdokter Jan Mathieu.

Meer sportnieuws