Café op Falconplein gesloten wegens overlast en drugshandel

Foto: rr

Café op Falconplein gesloten wegens overlast en drugshandel

Antwerpen -

Antwerps burgemeester Bart De Wever heeft een café op het Falconplein laten sluiten. De zaak blijft gedurende één maand, tot en met 24 januari, dicht wegens illegale feiten. De politie ontving geregeld klachten van omwonenden over overlast. Tussen maart en juli stelde ze meermaals vast dat de openbare orde werd verstoord.

De politie moest meerdere keren naar het café op het Falconplein afstappen voor een vechtpartij. Ook werden personen zonder geldige papieren in de zaak aangetroffen. Verder werd bij een aantal klanten drugs aangetroffen en ook een zakje cocaïne op de grond van het café. Op meerdere ogenblikken werden sporen van drugs gevonden in de toiletten en in de wasbakken.

Naar aanleiding van camerabeelden waaruit bleek dat een drugsdealer actief aan het dealen was op het terras van het café, ging de politie over tot een controle. Bij zowel de dealer als de koper werden gebruikershoeveelheden cocaïne gevonden.

Op dat moment was de zaakvoerster aanwezig. Vanachter de toog was er een duidelijk zicht op het terras. Er waren nog acht andere klanten, een van hen was in het bezit van cannabis en twee anderen van cocaïne.

De vaststellingen van de politie wijzen erop dat in het café herhaaldelijk illegale activiteiten plaatsvinden die te maken hebben met de verkoop, aflevering of het vergemakkelijken van het gebruik van drugs.

Een sluiting van een maand is noodzakelijk om de drugshandel te ontmoedigen en de openbare veiligheid te garanderen, aldus het Antwerpse stadsbestuur.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio