We namen afscheid van dakloze Louis en maakte de meest spectaculaire bankenroof mee: dit was Antwerpen in februari 2019

Het jaar 2019 zat boordevol met nieuws uit de provincie Antwerpen. Bij elk nieuwtje probeerde de videoredactie van GVA passend beeld te vinden, zodat u het nieuws van ver ook van dichtbij kon volgen. Daarom selecteren wij voor u de opmerkelijkste beelden per maand uit het jaar 2019. En zo was Februari wel een heel bewogen maand. BNP Paribas Fortis werd beroofd op een spectaculaire manier, Antwerpen moest afscheid nemen van dakloze Louis en het vorstenpaar bezocht de provincie. Maar dat viel niet in de smaak bij iedereen...

RD

Antwerpse politie overmeestert man na helse achtervolging van wel zeker 25 kilometer lang

Tientallen politiewagen, motards en helikopters. Het leken wel beelden vanuit een actiefilm. De Antwerpse politie kon een Franse autobestuurder vatten na een helse achtervolging, die begon in Berendrecht en eindigde op Zurenborg. De dader scheurde tegen 200 kilometer per uur over de Antwerpse ring. Hier ziet u beelden die een buurtbewoner maakte van de arrestatie.

Begrafenis ‘zwerver’ Louis: “Iemand die veel respect had voor anderen”

Louis Michielsen, de bekendste dakloze van Antwerpen, werd in februari 2019 begraven. De zwerver zat vaak op hetzelfde plekje op het Astridplein, waar hij zich ontpopte als een ware burgemeester van dat plein, en stelde soms orde op de zaken. Hoewel Louis geen familie meer had, zat de kerk toch behoorlijk vol met vrienden, want die had Louis genoeg.

Schietpartij Brederodestraat

Honderden mensen zijn bij elkaar gekomen om afscheid te nemen van Emre Sogutlu, het dodelijke slachtoffer van de schietpartij in de Brederodestraat. Twee Turkse jongeren zijn in de Brederodestraat op het Antwerpse Zuid onder vuur genomen. Eén slachtoffer (28) is in het ziekenhuis overleden. Twee anderen, onder wie een omstander, raakten zwaargewond. Op opgedoken amateurbeelden is te zien hoe de dader de jongeren koelbloedig neerschoot. Hij keerde even zijn rug en vuurde dan nog meerdere keren op de slachtoffers die op straat lagen. De zoon van de schutter trapte ook nog na op een slachtoffer. Het voorval werd tot in detail gefilmd door omstaanders.

Beschaamde peuter moet getroost worden door koningin Mathilde tijdens bezoek koningspaar aan Duffel

Het koningspaar bracht een bezoek aan de provincie Antwerpen. Ze passeerden onder andere in Duffel en daar liep het ontvangst niet zoals verwacht. Het dochtertje van een agente wou bloemen afgeven aan koningin Mathilde, maar op het moment dat ze de bloemen overhandigde, werd de kleuter zo bang dat ze getroost moest worden door haar mama. De koningin probeerde het meisje ook op te beuren, maar dat was tevergeefs.

Niet alleen daar liep het ontvangst wat stroef. Een man sprak de koning in Duffel niet veel later aan en zei dat Leopold II geen goede koning was.

Spectaculaire inbraak: via riolen en tunnels recht in kluizenzaal van bank

We kunnen wel zeggen dat dit een van de meest opmerkelijke beelden was in 2019. In het Antwerpse bankfiliaal van BNP-Paribas aan de Belgiëlei werd een spectaculaire kraak gepleegd. De inbrekers drongen de bank binnen via het publieke riolenstelsel en een tunnel die recht in de kluizenzaal uitkwam.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Jaaroverzicht 2019