Van een wenende politicus tot honden die genieten van een pint bier: dit was Antwerpen in januari 2019

Het jaar 2019 was een jaar boordevol met nieuws uit de provincie Antwerpen. Bij elk nieuwtje probeerde de videoredactie van GVA passend beeld te vinden, zodat u het nieuws van ver ook van dichtbij kon volgen. Daarom selecteren wij voor u de opmerkelijkste beelden per maand uit het jaar 2019.

RD

De komst van de klimaatspijbelaars

Januari 2019 stond in het teken van het klimaat. Het was de maand dat de Mortselse meisjes Anuna De Wever en Kyra Gantois bekend werden als dé leiders van de klimaatspijbelaars. Begin dit jaar kwamen de twee nog goed overeen en blaasde ze leven in Youth for Climate. Maar eind augustus maakte Kyra via een lang Twitterbericht bekend dat ze niet langer meer deel kon uitmaken van de kerngroep van de klimaatbeweging.

Knotsgekke oldtimers rijden rally van Antwerpen naar Bratislava

Het is wat strijdig met de boodschap van de klimaatspijbelaars, maar in januari vond een rally plaats van oldtimers in Antwerpen. Ze reden van Antwerpen naar Bratislava in Slowakije. De deelnemers wisten niet waar ze in tussentijd zouden stoppen, wat de rally heel avontuurlijk maakte. Nu dat de lage-emissiezone in Antwerpen almaar strenger wordt, zijn het beelden die we wellicht in de toekomst niet meer zullen zien in het hartje van Antwerpen.

Mat tranen in de ogen kondigt Philippe De Backer aan dat hij stopt met politiek

Het was een emotionele persconferentie voor Philippe De Backer. Federaal minister en Antwerps Open Vld-kopstuk kondigde eind januari aan dat hij een punt zet achter zijn politieke loopbaan, zowel nationaal als in Antwerpen. De Backer had nochtans het lijsttrekkerschap voor de Kamer in de kieskring Antwerpen gekregen, maar hij maakte zijn beslissing bekend om geen politieke functie meer op te nemen. Hij is nu nog actief als Minister van Digitale Agenda, Telecommunicatie en Post, belast met Administratieve Vereenvoudiging, Bestrijding van de sociale fraude, Privacy en Noordzee.

Hondenrestaurant met roséwijn en hondenbier

Een hond die geniet van een wijntje en een diner bij kaarslicht, het is eens wat anders. De stad Antwerpen verwelkomde een restaurant voor honden op de eerste verdieping van het Grand Bazar schoppingcenter aan de Groenplaats. Uw viervoeter kan in Bentley gaan lunchen of dineren in stijl, compleet met roséwijn, witte wijn en hondenbier. Naast eten kan je er ook puppy-borrels en hondenverjaardagen vieren

Brent (14) koopt zak appels, en krijgt er ook een nieuwe auto bij

Het jaar kon niet beter starten voor Brent Maes (14). Brent kreeg een lotje in de eindejaarsperiode toen hij enkele zakken appels kocht, om appelmoes mee te maken. Na een spannende finale won de knaap zomaar een auto via de eindejaarsactie van de Unie Handelaars zone 50 in Sint-Gillis-Waas. Er mee rijden mag hij uiteraard nog niet, maar zijn ouders en broer hebben gezegd enkele jaren voorzichtig met de Fiat te rijden vooraleer Brent zelf de sleutels écht in handen krijgt.

Bart De Wever legt opnieuw eed af als burgemeester

Het begin van het nieuwe jaar, was het begin van een nieuwe termijn als burgemeester voor Bart De Wever. Hij legde in januari voor de tweede keer de eed af als burgemeester van Antwerpen. “De belangrijkste verwezenlijking van de afgelopen zes jaar”, zei hij zelf, “is het Toekomstverbond”. Het akkoord rond de verbetering van de mobiliteit en de Oosterweelverbinding.

MEER OVER Jaaroverzicht 2019

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio