Metropoolstraat gaat op 31 december terug open (maar op 6 januari starten nieuwe werken)

Foto: JAA

Metropoolstraat gaat op 31 december terug open (maar op 6 januari starten nieuwe werken)

Print
Schoten -

De Metropoolstraat langs het Albertkanaal wordt op 31 december terug opengesteld voor het verkeer. Volgend jaar wordt verder gewerkt, maar kan het verkeer wel door, zij het traag.

De ruim vijftienduizend automobilisten die dagelijks langs het Albertkanaal van de Voorkempen naar de stad en haven rijden, moeten al sinds 23 september een andere route zoeken. De werken kaderen in de geplande verbreding van het Albertkanaal. Het kanaal wordt hier gemiddeld 15 meter breder. Over een strook van ongeveer 1,1 kilometer wordt ook een nieuwe kaaimuur aangelegd.

De omleiding voor auto- en vrachtverkeer loopt al drie maanden via de brug van de Houtlaan, de Bisschoppenhoflaan en brug van den Azijn. Fietsers mogen wel door. Komend van Schoten volgen ze een met betonblokken beveiligde strook naast de rijweg. De aannemer legde in de aanpalende weide een tijdelijk comfortabel fietspad in asfalt aan richting Liebiglaan om fietsers rond de werf te loodsen.

Maar volgende week dinsdag 31 december worden de gedeeltelijke afsluitingen ter hoogte van de Hoogmolenbrug en de volledige wegversperring aan de VDAB-gebouwen weggenomen. Hiermee zijn de werken nog lang niet voltooid. Het hele jaar 2020 nog wordt verder gewerkt in de Metropoolstraat. Maar tijdens de fase 2 kan het verkeer wel altijd door, ofwel over de bestaande ofwel over de nieuwe rijweg. Ter hoogte van de werfzone, tussen Kruiningenstraat en Hoogmolenbrug, geldt wel een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio