© Politiezone Antwerpen

Politie neemt indrukwekkende hoeveelheid gestolen elektronica in beslag

De Antwerpse politie heeft zondag op het Kiel een man gearresteerd op verdenking van diefstal en heling nadat tijdens een huiszoeking bij hem thuis een grote hoeveelheid elektronica was aangetroffen.

dvd

Twee inspecteurs van het wijkondersteuningsteam regio Zuid merkten in de Abdijstraat een man op die goed gekend is bij de politie. “De man, die illegaal in ons land verblijft, stond geseind door de dienst vreemdelingenzaken met het oog op repatriëring”, aldus de Antwerpse politie. “Hij werd gecontroleerd en bleek in het bezit van drie gsm-toestellen.”

Op de toestellen vond de politie aanwijzingen dat de man nog een opmerkelijk hoeveelheid elektronica in zijn bezit had. Er werd een huiszoeking georganiseerd bij de verdachte thuis, daar werden maar liefst 38 tablets, 32 smartphones, negen cirkelzagen, vijf laptops, een playstation, een fototoestel, een lasermeter en een paar airpods aangetroffen.

“Alle elektronica werd in beslag genomen en de man werd gearresteerd op verdenking van diefstal en heling”, aldus de politie. “De lokale recherche zal de herkomst van de toestellen proberen achterhalen om te zien of zij aan gekende feiten van diefstal gelinkt kunnen worden.”

MEER OVER Misdaad Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio