© Belgium's Got Talent

Pianist Benjamin Ceyssens (19) wint ‘Belgium’s Got Talent’

Benjamin Ceyssens heeft de finale gewonnen van het zesde seizoen Belgium’s Got Talent in een avondvullende show die werd gedomineerd door acrobatische gymnastiek en die een opvallende verscheidenheid aan acts opleverde. De 19-jarige Benjamin uit Genk gaat naar huis met 50.000 euro.

jdr, dewo

Juryleden Niels Destadsbader, An Lemmens, Dan Karaty en Stan Van Samang moesten vrijdagavond de beslissing aan de kijker laten en die stemde het schitterende pianospel van Benjamin Ceyssens naar de overwinning.

Ceyssens realiseerde zijn grote droom meteen in de finale. Hij speelde op zijn piano een zelf gecomponeerde stuk bij een fragment uit de animatiefilm Frozen. De jongeman speelde een bijzonder gevoelig stuk dat perfect aansloot bij de ijzige beelden. Het was alsof je de ijspegels in de muziek vertaald hoorde. Dat was ook de bedoeling, zo legde Benjamin aan presentatrice Laura Tesoro uit. “Dit stuk heet Existence en het geeft in muziek weer dat het leven breekbaar kan zijn zoals ijs.” Benjamin gaat met 50.000 euro naar huis en een deel van dat bedrag wil hij besteden aan het rondmaken van zijn droom: naar Amerika trekken om daar een opleiding filmmuziek te volgen.

Ook verliezer

Naast een winnaar waren er uiteraard ook verliezers. Dé ontgoocheling van de avond kwam van een man die nochtans tot de favorieten werd gerekend: goochelaar Steven ­Delaere. De man die uit vuur rozen kan toveren, koos er dit keer voor een verhaal te vertellen waarin hijzelf de kleine jongen werd die zijn grootvader vertelt dat hij graag hij zou vliegen als een vlinder. Zijn voorstelling was zo onduidelijk dat de jury zijn ontgoocheling en kritiek niet onder stoelen of banken stak.

Toch stemde het publiek Delaere nog bij de beste zes, wat niet het geval was voor Lieselotte Diels (26) die teleurgesteld en geblesseerd het podium moest verlaten. Net als in de aanloop naar de finale, miste de pijl die ze met haar voet afschoot zijn doel.

Uiteindelijk liet de kijker zich al met al verrassend betoveren door kwaliteit boven spektakel. Van een jongeman waar we nog van zullen horen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER